MIN DAG – att lära sig rutiner

Återkommande vardagsrutiner stärker barnets känsla av trygghet
Välbekanta och återkommande rutiner och sysslor stärker barnets känsla av att omvärlden är kontrollerbar. De mysiga bilderna visar barnet på ett tydligt och konkret sätt vad vardagsprogrammet består av. Dagen blir lättare att gestalta och förutse, och barnet mår bra. När du tidvis återgår till dagens händelser och de olika situationerna blir det lättare för barnet att förstå när rytmen avviker från det normala. Till exempel när föräldrarna är borta är det lättare för barnet att med hjälp av bilder förstå vilken tid på dagen pappa eller mamma kommer hem igen.

MIN DAG är enkel för barnet att använda
I början tittar man på dagens program tillsammans med en vuxen. Om barnet inte ännu kan uttrycka sig med ord kan det peka på bilderna för att visa vad det helst vill göra. Magneterna är stora, men lätta – kul att titta på och enkla att hantera.

Händelserna på magneterna är noga genomtänkta
MIN DAG-magneterna visar med tydliga bilder vilka rutiner dagen består av: äta, gå ut, leka, vila. Du kan fästa magneterna på kylskåpsdörren, på en tavla med metallyta eller måla en yta med magnetisk målfärg.

Stilig, finsk design för dig
Produkten är helt och hållet designad i Finland av Kokokid. De glada och fräscha illustrationerna är gjorda av industriella designern Netta Korhonen. Designen utgår ifrån att produkten ska fungera i dagligt bruk, paketet är snyggt och bilderna blir ett trivsamt inslag i hemmets inredning.

Söker du en present som ger nytta och nöje en längre tid framöver?
Det är alltid roligt att kunna ge en present som faktiskt ger nytta för mottagaren och som designats med omtanke. Till skillnad från många andra presenter ger MIN DAG nytta i långa tider. När du besöker familjen som fått din present får du se hur flitigt magneterna används.

Produkten lämpar sig bäst för barn under 3 år
Förpackningen innehåller 16 bildmagneter, 8 cm i diameter. Alla texter i paketet finns förutom på finska även på svenska.